4400, Пазарджик, България

ул. Димчо Дебелянов 58

sales@raisbg.com

Търговски отдел

+359 88 889 9679

Запитвания и оферти

Новини

Пазарджишката машиностроителна компания РАИС разработва нов 5-осен вертикален обработващ център с нова за фирмата компановка, тип “затворен мост”. Предвижда се интеграция на възел въртяща и наклоняема маса – 4-та + 5-та ос, стоящ неподвижно на основата. Това ще позволи използуването на по-голям типоразмер въртяща и наклоняема маса, постигането на високи скорости на обработка, както и независимост на параметрите на работа по основните оси от теглото на детайла.
В началото на годината в производство беше въведен вертикален обработващ център М500, оборудван с автоматична палетна станция за два палета 800х500 мм.
Палетната станция съкращава престоя на машината, тъй като операторът извършва смяната на детайли върху единия палет, докато детайлът на другия палет се обработва.

Ръководството на РАИС ще продължи да инвестира в иновативни продукти, поради разбирането, че без тях пътят към успеха би бил „четвъртокласен”. Предимството на българските производители на металорежещи машини – предлагането на машини на ниска цена, не бива да бъде самоцел до безкрай и на всяка цена. В РАИС са убедени, че иновациите са движещата сила на българското машиностроене.