Разработки

Зъбофрезова машина

Новата зъбофрезова машина, разработвана от инженерите на фирма "РАИС", има работна зона с диаметър от 500 mm и дължина 420 mm.
Нейният най-голям нарязван модул е 8 mm. Схемата за нарязване на детайлите е като при универсалния струг между патронник и задно седло. Инструмента „Червячна фреза“ може да се завърта спрямо оста на детайла на ± 45°, също така за получаване на равномерно износване на инструментите по оста на вретеното му - машината ще има възможност да се движи 300 mm. Зъбофрезовата машина ще бъде без механична връзка за синхронизация между вретеното на инструмента и детайла, тъй като използването на ЦПУ дава възможност за създаване на електронна скоростна кутия между двете оси.
Благодарение на ЦПУ-то, позволяващо интерполации между кръговите и линейните оси на машината могат да бъдат нарязвани не само обикновени зъбни колела но също така и зъбни колела с наклонени зъби, червячни колела и други.
 
 
 
 
VMC 450T

Фрезоване и стругуване само с едно затягане на детайла! 
Това може да се постигне с новата фрезо-стругува 5-осна машина на "РАИС" VMC 450T. 
Ос С се върти безконечно с до 800 оборота в минута, а въртящият ѝ момент е равен на 950 Нм. 
Посредством специално разработена от нас спирачка за основния шпиндела, машината от 5-осен вертикален център изключително бързо и лесно се превръща в един съвременен цифров струг.
Друга интересна концепция: Всички стругови операции за обработка могат да бъдат изпълнени дори с наклонена люлка. Това отваря напълно нови възможности за машинна обработка и осигурява по-голяма технологична гъвкавост. Комбинацията от наклоняема ос А с въртяща маса ( ос С ) плюс високо моментен мотор с неговите 800 оборота в минута прави възможно изпълнението на сложни ротационни задания и, разбира се, комбинацията фрезово-стругува обработка.
Предимства
1. По-висока производителност на обработка и отлична точност със своята изключителна здравина и стабилност. 
2. Пълна обработка с участието на фрезоване и стругуване на една машина. 
3. Малки инвестиции и малки изисквания за пространство чрез използване само на една машина 
4. Бърза обработка и по-ниски логистични разходи чрез премахване на нуждата да се сваля и качва детайла на втора машина. 
5. По-ниски разходи за единица продукт с по-голяма точност.