Новини - Категории 'НОВИНИ'
Посланикът на Германия и областният управител посетиха РАИС
23 юни : 18:26  от admfrais


germ2306111.jpg„Похвално е и съм впечатлен, че фирма от България продава машини на германския пазар, защото това е труден пазар, тъй като в Германия има сериозно производство, голяма конкуренция на световни фирми и това, че българска фирма е успяла да намери пазар на своите машини там говори за качеството на нейното производство“. Това заяви при посещението си във фирма РАИС посланикът на Германия в България Н. Пр. Матиас Хьопфнер. Той разгледа производствените мощности на пазарджишкото машиностроително предприятие, придружаван от почетния консул на  Германия в 
изглед за печат
РАИС събра в Пазарджик водещи компании в машиностроенето
12 юни : 18:06  от admfrais

100611n1.jpgДевет водещи компании в сферата на машиностроенето представиха новостите в отрасъла в рамките на организираните от РАИС Дни на отворените врати, провели се на 10 и 11 юни 2011 г. Освен РАИС в Конферентната зала на Гранд хотел „Хебър“ в Пазарджик, най-новото в своето производство представиха SIEMENS, CITIZEN MACHINERY, MIYANO, FANUC CNC България, FANUC ROBOMACHINES EUROPE, NIKKEN Deutschland и ISKAR.
“Водени от идеята да покажем опита, който сме натрупали, с цел да търсим по-доброто партньорство, както с наши доставчици, така и с наши клиенти, решихме да ги поканим  водещи компании в машиностроенето да представят най-новото в своята продукция, да набележат тенденциите за развитие в сектора”, заяви при откриването на Дните на отворените врати управителят на РАИС инж. Нишан Бъздигян. Той 
изглед за печат
Фирма РАИС за поредна година участва на международния панаир в Москва
31 май : 16:09  от admfrais

mosk0106111.jpgРАИС представи две свои машини на Mashex-2011 в Москва - вертикален обработващ център М500 и двушпинделен струг Т252-2S. Посетителите на „Крокус Експо“ в Москва имаха възможност за пръв път да видят най-новата система за управление на металорежещи машини на SIEMENS - Sinumerik 828 D. С нея беше оборудван изложения вертикален обработващ център М500. РАИС показа на московския панаир и една от най-новите си машини – двушпинделния струг Т252. Той е разработен на база стандартния струг с ЦПУ RAIS-Т250 с добавяне на втори шпиндел (контра-шпиндел) на мястото на задното седло и револверна глава с възможност за работа с два противостоящи шпиндела.
изглед за печат
РАИС на панаира в Белград (10-15 май 2011 година)
16 май : 18:07  от admfrais


belgr12011.jpgВертикален обработващ център РАИС М400 и струг РАИС Т700 с ЦПУ представи пазарджишкото машиностроително предприятие на международния панаир в Белград. На своя щанд РАИС показа и стругов автомат Сitizen А20. РАИС е официален дистрибутор на Citizen Micro HumanTech за региона.
Машините на РАИС предизвикаха интерес сред посетителите, тъй като в Сърбия няма подобно на предлаганото от РАИС производство на металорежещи машини с ЦПУ, индустрията им се снабдява предимно от внос, при който проблемите са свързани с осигуряване на резервни части и гарантиране на сервизно обслужване, което РАИС предоставя.
изглед за печат
РАИС пусна в производство нов модел обработващ център
20 фев : 17:17  от admfrais

350.jpg
Порталният обработващ център GM5-350 е с нова за РАИС базова конструкция, позволяваща изграждането на 3, 4 и 5-осни машини на единна база. Стабилната чугунена основа, поема големи натоварвания при максимално гасене на вибрациите. Тъй като направляващите по 3-те линейни оси са разположени върху колоната от тип затворен мост, в 3-осен вариант върху основната маса могат да се обработват детайли с много по-голямо тегло, в сравнение с машините от тип С (М400-М500 и др.). Аналогично, монтира се и по-голям габарит и по-стабилна въртящо-наклоняема маса в 5-осния вариант.
изглед за печат
Новият струг RAIS – Т350
02 фев : 17:02  от admfrais

t350malka.jpgНовият струг на RAIS – Т350, е предназначен за изпълнение на голям диапазон стругови операции върху детайли със средни размери в серийно производство. Разработката на Т350 обогати продуктовата база на стругове RAIS, като модификациите са шест.
RAIS Т350 е с максимален обработваем диаметър над тялото Ø700mm,  максимален обработваем диаметър – Ø450mm, максимална обработваема дължина – 600mm и отвор на шпиндела – Ø92mm.

изглед за печат
Участие в международните машиностроителни изложби MashTechExpo – София и Mashex-2010 - Москва
01 юни : 17:41  от admfrais

mashtech2010.jpgПрез май РАИС представи продуктовата си гама в две международни машиностроителни изложения – в София и Москва.
На Международния технически панаир "Mashex-2010" в изложбен център „Крокус Експо“ в Москва беше показан вертикалният обработващ център М450. Посетителите на „Крокус експо“ имаха възможност на място да видят работата на машината, като демонстрациите бяха направени от инж. Николай Терзийски и специалисти на руската компания UMT, която дистрибутира цялата продуктова гама на РАИС в Русия.
На машиностроителна изложба MashTechExpo в Интер Експо и Конгресен Център – София РАИС показа седем машини: вертикален обработващ център М400, М550, серията стругове с ЦПУ Т200, новия Т350 и двушпинделния Т160s– всичките производство на РАИС, както и ROBODRILL α-T14iFl на FANUC и Cincom K16 на CITIZEN.

изглед за печат
РАИС презентира продуктовата си гама в Техническите университети в София и Габрово
15 дек : 09:01  от admfrais

tugabrovo.jpg
На 14 декември 2009 г РАИС представи в Техническия университет в Габрово продуктовата си гама и политиката си в сферата на образованието.
Презентацията беше по повод приключването на двегодишен проект за реновация на учебния център към катедра Машиностроене и уредостроене.
Подобна презентация беше направена ден по-рано в Техническия университет в София. За нуждите на университетското образоване фирма РАИС предостави на учебното заведение вертикален обработващ център М400.
Основната цел на партньорството между пазарджишката машиностроителна компания и висшето учебно заведение е студентите да се обучават на най-модерните металорежещи машини с цифрово програмно управление. Машината е оборудвана с ЦПУ HEIDENHAIN iTNC 530, предоставено безвъзмездно от фирма „ЕСД България“, която е представител на  HEIDENHAIN за България.

изглед за печат
РАИС подпомага модернизиране на обучението в Технически университет – София
04 дек : 18:11  от admfrais

На 10 декември 2009 г. в сградата на Технически университет - София, ще бъде  представен модернизиран Център за обучение по програмиране на Цифрови програмни управления към Катедра „Технология на машиностроенето и металорежещите машини.
За реализиране на идеята за обновление на Центъра за обучение в Техническия университет РАИС предостави на учебното заведение вертикален обработващ център М400. Основната цел на партньорството между пазарджишката фирма и висшето учебно заведение е студентите да се обучават на най-модерните металорежещи машини с цифрово програмно управление. Учебният процес ще се води от високо квалифицирани преподаватели - специалисти на Катедра „Технология на машиностроенето“.
изглед за печат
На Международния технически панаир - Пловдив
29 сеп : 18:36  от admfrais

fplv011009.jpgЗа поредна година фирма РАИС участва в Международния технически панаир – Пловдив (28 септември - 3 октомври 2009 г.). Тази година пазарджишката машиностроителна компания се представи на най-големия по площ в палата 13 щанд и показа общо осем машини:

-Вертикален обработващ център M400 Heidenhain iTNC530
-Вертикален обработващ център Fanuc Robodrill alpha T14i
-Надлъжно стъргателен стругов автомат Citizen M32
-ЦНЦ струг T200 Fanuc 0i-MateTD
-ЦНЦ струг T250 Fanuc 0i-Mate TC
-Четири осен стругов автомат XP4-42 Fanuc 0i-TC
-Вертикален обработващ център M300 Fanuc 0i-Mate MC
-Универсален струг СУ 500
изглед за печат
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7